Mini-tabara de toamna 2017 – situl Natura 2000 Cheile Doftanei

Home / Anunturi / Mini-tabara de toamna 2017 – situl Natura 2000 Cheile Doftanei

Mini-tabara de toamna a Cetei – situl Natura 2000 Cheile Doftanei

In perioada 6-8 octombrie 2017, organizam tabara de toamna a Cetei, in situl Natura 2000 Cheile Doftanei. Ne vom caza la Pensiunea Domneasca si vom explora mai multe zone din sit si din imprejurimi, imbinand obiective naturale, istorice si duhovnicesti.

Obiectivele taberei sunt: invatarea unor habitate (in sens de asociatii vegetale) de interes european (paduri de fag, ierburi inalte iubitoare de apa, pajisti, tufarisuri, stancarii), a unor habitate (in sens de zone de vietuire) de specii protejate (insecte, broaste, reptile, mamifere), cunoasterea fenomenului de alunecari de teren si implicatiile socio-economice si ecologice, vizitarea sfintei manastiri Brebu, a Muzeului de istorie Casa Domneasca si a sfintei manastiri Cornu.

Programul pe zile este urmatorul (orientativ):

Ziua 1 (6 octombrie): sosire si cazare la Pensiunea Domneasca. Turul alunecarilor lente de teren din zona Brebu: valea Morareasa – platoul Brebu – portiunea cea mai mica a sitului (alunecare de teren lenta) – valea Lupei – islazul nordic al Brebului – alunecari lente formatoare de balti (habitate pentru tritonul cu creasta, testoasa de lac buhaiul de balta cu burta galbena) – malul stang al paraului Lupei (strate de roci la zi – explicarea fenomenului alunecarilor de teren) – retur.

Ziua 2 (7 octombrie): Brebu – Valea Doftanei – Cheile Doftanei (strate de conglomerate, vegetatie de stancarie) – Lacul de acumulare Paltinu (cautarea de urme de vidra) – traseu prin padure de fag si pajiste alpina pe culmea Craita (4 km) – retur. Daca ramane timp – varful Secaria (partial auto), cu belvedere spre toata valea Doftanei si Lacul Paltinu. Retur.

Ziua 3 (8 octombrie): participare la sfanta Liturghie la manastirea Brebu. Vizitarea ansamblului manastirii si a Casei domnesti (Muzeu de istorie). Pranzul va fi comandat la Pensiune. Brebu – Campina – Cornu (auto). Vizitarea sfintei manastiri Cornu. Retur Bucuresti.

Cazarea va fi la Pensiunea Domneasca din Brebu (20 locuri). Faciltatile pensiunii sunt: 5 camere de 2 locuri cu baie proprie si balcon, 3 camere cu 3 locuri, cu baie proprie si balcon, sala de zi, sala de mese, gradina de 1000 mp, foisor, loc de joaca, teren de sport, loc de parcare. Costul este de 50 lei / persoana / noapte sau 100 lei pe toata durata. Pensiunea va fi rezervata integral pentru Ceata.

Mancarea va fi la pachet pentru micul dejun si pranzul de vineri (6 octombrie), iar cina va fi pregatita la fata locului. Pensiunea dispune de bucatarie (frigider, aragaz, vesela) si de gratar afara. Duminica (8 octombrie) nu vom manca dimineata (cu exceptia celor care doresc altfel si anunta din timp) si vom comanda pranzul la Pensiunea Domneasca (in jur de 40 lei / persoana). In restul zilelor (vineri si sambata) vom prepara mancarea la fata locului – micul dejun si cina. Cetasii vor avea mancare frugala la ei pentru trasee.

Transportul va fi, ca de obicei, cu masinile noastre. In vederea planificarii transportului vom comunica telefonic in saptamana plecarii. Ii rog pe parintii care doresc sa participe la transport si in excursie sa specifice acest lucru in formularul de inscriere, la sectiunea Observatii, sau la telefon.

Costul taberei de toamna este de 100 lei / cetas (25 lei / zi). Costul total al inchirierii Pensiunii Domnesti este de 2.000 lei (revine in jur de 100 lei / persoana pe intreaga perioada, daca vor fi 20 cetasi si adulti). Va mai exista un cost de vizitare a muzeului Casa Domneasca din incinta manastirii Brebu de 2 lei (cu carnetul de elev) si o masa de pranz la Pensiune duminica – 40 lei (8 octombrie). Un cost estimativ, incluzand toate cheltuielile (costul taberei, cazare, masa de pranz in ultima zi, bani de buzunar), ar fi in jurul sumei de 280 de lei. Costul estimativ nu include costul alimentelor pe care le va aduce fiecare.

Echipament necesar:

 • rucsac / troler / geanta
 • rucsacel de drumetie
 • bocanci de munte (impermeabili si care sa tina glezna)
 • adidasi (de rezerva si pentru drumul cu masina)
 • pantaloni lungi, rezistenti (obligatoriu)
 • pantaloni de trening, pentru seara si noapte
 • parazapezi (recomandabil, pentru a evita murdarirea exagerata a pantalonilor)
 • geaca impermeabila, cu glugă
 • sau pelerina
 • pulover / polar
 • caciula (pentru seara si noapte)
 • palarie / sapca (obligatoriu, pentru zi, pentru a evita insolatia)
 • crema de protectie solara
 • schimburi pentru 4 zile
 • recipient  de tip termos sau bidon de plastic pentru lichide (1 L)
 • carnet de elev
 • mapa A5 pentru fisele de teren
 • trusa prim ajutor (plasturi, betadina, antipiretice, analgezice, antidiareeice etc.)
 • trusa igiena personala
 • hrana rece (sandwich-uri, biscuiti, fructe, batoane de cereale, glucoza, fructe confiate, nuci si seminte etc.)
 • binoclu (cine are)
 • aparat foto (cine are)

Pentru inscriere va rugam sa accesati formularul de participare, aici sau click pe imagine. Inscrierea poate fi facuta pana cel tarziu pe data de 3 octombrie, orele 22.00. Daca doriti sa inscrieti mai multi copii, fiecare copil va fi inscris separat (nu toti pe o singura linie). Pentru validarea inscrierii trebuie achitat un avans de 50 lei (50% din costul cazarii; detalii in formularul de inscriere). Se considera inscrise doar persoanele inregistrate in formular si pentru care a fost achitat avansul in contul indicat in formularul de inscriere.

In cazul in care cetasi inscrisi nu mai pot participa din motive obiective, va rugam sa ne anuntati prin sms la telefon 0767 757 849 sau 0752 687 324 (Dorin Pop), pana cel tarziu miercuri dimineata – 4 octombrie 2017, ora 10.00. Avansul achitat pentru rezervarea pensiunii nu se restituie.

Cetasii care nu au fost inscrisi in formularul de participare sau care nu au achitat avansul nu vor putea participa in mini-tabara. Numarul maxim de participanti cetasi este de 15 (pastrand 5 locuri pentru adulti care vor dori sa participe alaturi de copii si care ajuta la transport). In momentul depasirii acestui numar formularul de participare va fi dezactivat, chiar inainte de termen.

Intalnirea de plecare va avea loc in curtea bisericii Sfantul Spiridon in data de 6 octombrie, la ora 7.00 si vom ajunge la Pensiunea Domneasca din Brebu in jurul orei 10, cel tarziu. Pentru transport vom comunica mai multe telefonic, in saptamana plecarii.

Orice detaliu suplimentar pe care il considerati necesar, va rugam sa il solicitati lasand un comentariu in sectiunea de mai jos, in sectiunea Observatii din formularul de inscriere sau contactandu-ne pe e-mail sau telefon.

Va asteptam cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *