Tabara de iarna in Muntii Ciucas

Home / Anunturi / Tabara de iarna in Muntii Ciucas
muntii ciucas
Muntii Ciucas iarna. Credit foto: carpati.org

Mini-tabara de iarna a Cetei – situl Natura 2000 Ciucas

In perioada 9-11 februarie 2018, organizam tabara de iarna a Cetei, in situl Natura 2000 Ciucas. Ne vom caza la Pensiunea Silvian din Cheia si vom explora mai multe zone din situl Ciucas, imbinand obiective naturale si duhovnicesti.

Obiectivele taberei sunt: invatarea unor urme si semne lasate de diferite specii de animale, orientarea in teren in conditii de iarna, invatarea rolului muntilor in circuitul hidrologic de-a lungul unui an, vizitarea sfintei manastiri Cheia si a Muzeului Naturii Vaii Teleajenului.

Programul pe zile este urmatorul (orientativ):

Ziua 1 (vineri, 9 februarie 2018): vizitarea Muzeului Naturii Vaii Teleajenului (Valenii de Munte), sosire si cazare la Pensiunea Silvian. Traseu Cheia – Piscul Turistilor – Culmea Buzaianu – Stana din Zaganu – retur.

Ziua 2 (sambata, 10 februarie 2018): Cheia – cabana Muntele Rosu (cu masinile) – Statia seismica – Vf. Muntele Rosu – La Rascruce – Saua Gropsoarele – Saua Chirusca – Cabana Ciucas – izvorul Nicolae Ion – cabana Muntele Rosu – retur.

Ziua 3 (duminica, 11 februarie 2018): participare la sfanta Liturghie la manastirea Cheia. Vizitarea ansamblului manastirii Cheia. Retur Bucuresti.

Cazarea va fi la Pensiunea Silvian din Cheia (20 locuri). Facilitatile pensiunii sunt: 10 camere de 2 locuri cu baie proprie si balcon, sala de mese, gradina, loc de parcare, foisor pe malul raului Teleajen. Costul este de 62,5 lei / persoana / noapte, respectiv 125 lei pe toata durata. Pensiunea va fi rezervata integral pentru Ceata pentru cele 3 zile.

Mancarea va fi la pachet pentru micul dejun si pranzul de vineri (9 februarie), iar cina va fi comandata la pensiune. Sambata (10 februarie) vom manca micul dejun si cina la pensiune. Duminica (11 februarie) nu vom manca dimineata (cu exceptia celor care doresc altfel si anunta din timp) si vom comanda pranzul la pensiune. Cetasii vor avea mancare frugala la ei pentru trasee (biscuiti, batoane de cereale, sandwichuri, fructe, fructe uscate, susan, miniprajituri etc.). Costul micului dejun este 20 lei, al pranzului 38 lei si al cinei 32 lei. Astfel, vom avea 2 cine, 1 mic dejun si 1 pranz (total 122 lei). Pranzul include 3 feluri, iar cina 2 feluri.

Transportul va fi, ca de obicei, cu masinile noastre. In vederea planificarii transportului vom comunica telefonic in saptamana plecarii. Ii rog pe parintii care doresc sa participe la transport si in excursie sa specifice acest lucru in formularul de inscriere, la sectiunea Observatii, sau la telefon.

Costul taberei de iarna din Muntii Ciucas este de 75 lei / cetas (25 lei / zi). Costul total al inchirierii Pensiunii Silvian este de 2.500 lei (revine in jur de 125 lei / persoana pe intreaga perioada, daca vor fi 20 cetasi si adulti). Va mai exista un cost de vizitare a Muzeului Naturii Vaii Teleajenului de 2 lei (cu carnetul de elev). Un cost estimativ, incluzand toate cheltuielile (costul taberei, cazare, mese, bani de buzunar), ar fi in jurul sumei de 370 de lei. Costul estimativ nu include costul alimentelor pe care le va aduce fiecare.

Echipament necesar:

 • rucsac / troler / geanta
 • rucsacel de drumetie
 • bocanci de munte (impermeabili si care sa tina glezna) sau apres-ski-uri impermeabile (obligatoriu)
 • adidasi (de rezerva si pentru pensiune)
 • pantaloni grosi, rezistenti, impermeabili (obligatoriu) – nu blugi !!!
 • pantaloni de trening, pentru seara si noapte
 • parazapezi (recomandabil)
 • geaca impermeabila, cu glugă (obligatoriu)
 • pulover / polar
 • caciula (obligatoriu)
 • ochelari de soare (obligatoriu, din cauza riscului de oftalmie, daca va fi soare si zapada multa)
 • schimburi pentru 3 zile
 • recipient  de tip termos sau bidon de plastic pentru lichide (1 L) (obligatoriu)
 • carnet de elev
 • trusa prim ajutor (plasturi, betadina, antipiretice, analgezice, antidiareeice etc.)
 • trusa igiena personala
 • hrana rece (sandwich-uri, biscuiti, fructe, batoane de cereale, glucoza, fructe confiate, nuci si seminte etc.)
 • binoclu (cine are)
 • aparat foto (cine are)
 • Echipamentul obligatoriu este… obligatoriu ! Cetasii care nu au acest echipament la ei nu vor fi primiti in tabara, datorita riscurilor aferente.

Pentru inscriere va rugam sa accesati formularul de participare de mai jos. Inscrierea poate fi facuta pana cel tarziu pe data de 2 februarie, orele 22.00. Daca doriti sa inscrieti mai multi copii, fiecare copil va fi inscris separat (nu toti pe o singura linie). Pentru validarea inscrierii trebuie achitat un avans de 50 lei (50% din costul cazarii; detalii in formularul de inscriere). Se considera inscrise doar persoanele inregistrate in formular si pentru care a fost achitat avansul in contul indicat in formularul de inscriere.

inscriere

In cazul in care cetasi inscrisi nu mai pot participa din motive obiective, va rugam sa ne anuntati prin sms la telefon 0767 757 849 (Dorin Pop), pana cel tarziu miercuri dimineata – 7 februarie 2018, ora 10.00. Avansul achitat pentru rezervarea pensiunii nu se restituie in cazul retragerii.

Cetasii care nu au fost inscrisi in formularul de participare sau care nu au achitat avansul nu vor putea participa in mini-tabara din Muntii Ciucas. Numarul maxim de participanti cetasi este de 15 (pastrand 5 locuri pentru adulti care vor dori sa participe alaturi de copii si care ajuta la transport). In momentul depasirii acestui numar formularul de participare va fi dezactivat, chiar inainte de termen.

Intalnirea de plecare va avea loc in curtea bisericii Sfantul Spiridon in data de 9 februarie, la ora 7.30 si vom ajunge la Pensiunea Silvian din Cheia in jurul orei 11, cel tarziu. Pentru transport vom comunica mai multe telefonic, in saptamana plecarii.

Orice detaliu suplimentar pe care il considerati necesar, va rugam sa il solicitati lasand un comentariu in sectiunea de mai jos, in sectiunea Observatii din formularul de inscriere sau contactandu-ne pe e-mail sau telefon.

Va asteptam cu drag !

One Comment

 • Patricia

  Programul este atat de bine facut si explicat, incat nu am nicio intrebare in plus ! abia astept intalnirea cu MAMA-NATURA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *