Vanatoare digitala de comori in Padurea Baneasa

Home / Anunturi / Vanatoare digitala de comori in Padurea Baneasa

vanatoare digitala de comori                     Credit foto: mictale.com

Ne plangem adesea ca ai nostri copii manifesta o dependenta crescuta fata de dispozitivele mobile si de multe ori apar negocieri, uneori chiar conflicte, privind limitele utilizarii lor. Copiii sunt parca absorbiti in universul digital, iar noi ca adulti devenim ingrijorati privind dezvoltarea lor armonioasa.

Dar daca acesta este viitorul lor ? Daca totusi trebuie sa ii invatam de cat mai tineri sa gestioneze cat mai intelept relatia lor cu lumea digitala, astfel ca acum si la maturitate sa se poata integra social ? Daca le-am prezenta mai mult partea utila a tehnologiei digitale si le-am dezvolta discernamantul in utilizarea ei si nu am mai prezenta-o ca pe un fruct oprit sau trufanda ?

In acest sens m-am gandit sa dezvolt un Joc de vanatoare digitala de comori in Padurea Baneasa. Acesta presupune descarcarea si instalarea unei aplicatii gratuite pe smartphone – GPS Essentials. Cu ajutorul acestei aplicatii orice smartphone / telefon mobil inteligent devine un dispozitiv GPS performant, comparabil pana la un punct cu dispozitivele GPS de teren din gama Garmin sau Magellan. Asa cum prezinta si autorul aplicatiei, GPS Essentials este un fel de ”briceag elvetian” al aplicatiilor de tip GPS, pentru ca are o serie de functionalitati foarte utile si care inlesnesc foarte mult orientarea in natura.

Vanatoare digitala de comori in Padurea Baneasa

reprogramata pentru 25 martie 2018

In data de 18 25 martie 2018, intre orele 13.30 si 17.30, vom cauta comori cu ajutorul dispozitivelor mobile inteligente in Padurea Baneasa. Va exista un traseu si o serie de puncte de control, care vor fi transmise via e-mail parintilor cetasilor inscrisi pentru aceasta activitate. Acestea se vor importa in aplicatia GPS Essentials, conform instructiunilor transmise odata cu traseul si punctele de control.

Obiectivele jocului sunt: dezvoltarea inteligentei spatiale, a competentelor de utilizare a tehnologiei digitale pe dispozitive mobile, lucrul in echipa.

Transportul va fi organizat in regim propriu (ii rugam pe parintii care doresc sa contribuie la transport sa mentioneze acest lucru la sectiunea Observatii din formularul de inscriere, impreuna cu numarul de locuri disponibile).

Costul jocului de vanatoare de comori este de 25 lei / cetas.

Echipament necesar:

  • recipient lichide calde (700 ml – 1 L)
  • hrana rece (sandwichuri, fructe, batoane de cereale)
  • bocanci impermeabili
  • geaca impermeabila
  • caciula
  • pantaloni rezistenti
  • smartphone, cu aplicatia GPS Essentials instalata (cine are)

Pentru inscriere va rugam sa accesati formularul de participare apasand pe butonul de mai jos. Inscrierea poate fi facuta pana cel tarziu pe data de 22 martie, orele 22.00.

vanatoare digitala de comori

In cazul in care cetasi inscrisi nu mai pot participa din motive obiective, va rugam sa ne anuntati prin sms la telefon 0767 757 849 (Dorin Pop), pana cel tarziu sambata seara – 24 martie, ora 22.00. Din respect pentru ceilalti cetasi, va rugam sa nu inscrieti copilul / copiii dvs. la acest joc, decat daca sunteti sigur ca poate / pot si isi doreste / doresc sa participe.

Cetasii care nu au fost inscrisi in formularul de participare nu vor putea participa la joc. Numarul minim de cetasi participanti este de 10. Numarul maxim de participanti cetasi este de 22. In momentul depasirii acestui numar formularul de participare va fi dezactivat, chiar inainte de termen.

Intalnirea de plecare va avea loc in curtea bisericii Sfantul Spiridon in data de 18 25 martie, la ora 13.30 si ne vom intoarce in Bucuresti in jurul orei 18.30.

Orice detaliu suplimentar pe care il considerati necesar, va rugam sa il solicitati lasand un comentariu in sectiunea de mai jos, in sectiunea Observatii din formularul de participare sau contactandu-ne pe e-mail.

Ii asteptam cu drag pe tinerii cetasi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *