Excursie la Zimbraria de la Bucsani

Home / Anunturi / Excursie la Zimbraria de la Bucsani

zimbri, cetasi                                                                              Credit foto: travelbadgers.com

In data de 22 aprilie 2018 organizam o excursie la sfanta manastire Viforata, la Rezervatia de zimbrii (Bison bonasus) din Padurea Neagra – Bucsani si la situl Natura 2000 ROSCI0014 Bucsani.

Obiective: participarea la sfanta Liturghie la manastirea Viforata (orele 9.00 – 11.30), vizitarea rezervatiei de zimbrii (se inchide la ora 14.00), observarea zimbrilor, aflarea povestii de succes a procesului complicat si de lunga durata a reintroducerii controlate a zimbrului in salbaticie si a recuperarii celei mai mari specii de ierbivor din Romania, vizitarea sitului Natura 2000 Bucsani, care ocroteste 2 specii de amfibieni de interes european (buhaiul de balta cu burta galbena si tritonul cu creasta) si un tip natural fundamental de padure, tipic pentru campiile piemontane: paduri dacice de stejar si carpen.

Transportul va fi, ca de obicei, in regim propriu (parintii cetasilor care pot ajuta la transport sunt rugati sa mentioneze acest lucru la sectiunea Observatii din formularul de inscriere).

Costul excursiei este de 25 lei / cetas + un tarif de 3 lei de vizitare a zimbrariei / copii, respectiv 6 lei pentru persoanele adulte.

Echipament necesar:

  • recipient lichide calde / termos (700 ml – 1 L)
  • hrana uscata (sandwich, biscuiti etc.)
  • bocanci impermeabili
  • pantaloni lungi
  • pelerina / geaca impermeabila
  • carnet sa mapa clipboard A5 pentru notat
  • carnet de elev
  • binoclu (cine are)
  • aparat foto (cine are)

Pentru inscriere va rugam sa accesati formularul de participare apasand pe butonul de mai jos. Inscrierea poate fi facuta pana cel tarziu pe data de 20 aprilie, orele 22.00.

inscriere

In cazul in care cetasi inscrisi nu mai pot participa din motive obiective, va rugam sa ne anuntati prin sms la telefon 0767 757 849 (Dorin Pop), pana cel tarziu sambata seara – 21 aprilie, ora 22.00. Din respect pentru ceilalti cetasi, va rugam sa nu inscrieti copilul / copiii dvs. la aceasta excursie, decat daca sunteti sigur ca poate / pot si isi doreste / doresc sa participe.

Cetasii care nu au fost inscrisi in formularul de participare nu vor putea participa in excursie. Numarul minim de cetasi participanti este de 10. Numarul maxim de participanti cetasi este de 22. In momentul depasirii acestui numar formularul de participare va fi dezactivat, chiar inainte de termen.

Intalnirea de plecare va avea loc in curtea bisericii Sfantul Spiridon in data de 22 aprilie, la ora 7.30, si ne vom intoarce in Bucuresti in jurul orelor 18.00.

Orice detaliu suplimentar pe care il considerati necesar, va rugam sa il solicitati lasand un comentariu in sectiunea de mai jos, in sectiunea Observatii din formularul de participare sau contactandu-ne pe e-mail.

Ii asteptam cu drag pe tinerii cetasi !

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *