Tabara de vara I in Parcul National Buila-Vanturarita

Home / Anunturi / Tabara de vara I in Parcul National Buila-Vanturarita

Buila

Formularul de inscriere a fost inchis, intrucat au fost ocupate toate locurile. 

Tabara de vara  I a cetasilor – PN Buila-Vanturarita

In perioada 14 – 21 iulie 2018, organizam tabara de vara a cetasilor, in Parcului National Buila-Vanturarita.

Scopul taberei este de a cunoaste atat obiective de patrimoniu natural, precum Creasta Builei, varful Piatra, arcada naturala Casa de Piatra de la Patrunsa, Pestera Liliecilor (a Sf. Grigorie Decapolitul), Pestera Ursilor, Cheile Bistritei, Cheile Cheii, cat si de patrimoniul cultural, precum Manastirile Hurezi, Patrunsa, Pahomie, Iezer, Bistrita, Arnota, Schitul 44 Izvoare, bisericile Ovidenia si Sfintii Arhangheli din pestera Sf. Grigorie Decapolitul, culele de la Maldaresti. Ca de obicei vom incerca sa descoperim cat mai multe legaturi intre elementele de patrimoniu natural si cele de patrimoniu cultural, istoric si religios.

Tabara de corturi o vom instala in prima etapa pe valea Bistritei, in amonte de Cheile Bistritei, apoi vom avea o campare in Poiana Scarisoara, pentru a fi in apropierea traseului de creasta, iar in final vom muta tabara langa cabana Cheia. Vom acoperi astfel o zona destul de vasta din cadrul Parcului National Buila-Vanturarita. In toate cele 3 locuri de campare exista surse de apa. Lemnele de foc le vom aduce cu noi, colectarea de lemn de foc fiind interzisa in parcul national. Vom instala 2 dusuri si 2 spalatoare de vesela de campanie. De asemenea, vom amenaja 2 wc-uri separate.

Drumetiile planificate pentru fiecare zi (cu exceptia primei si a ultimei zile) pornesc de la tabara de baza si implica in majoritatea cazurilor numai drumetie.

Programul pe zile este urmatorul:

Ziua 1 (14 iulie – sambata): plecarea la ora 7.00 din curtea bisericii Sf. Spiridon Nou, parcurgerea drumului București – Ramnicu-Valcea – Bistrita;  vizitarea Cheilor Bistritei, Pestera Sf. Grigorie Decapolitul, biserica Ovidenia, biserica Sf. Arhangheli, Pestera Ursilor; instalarea taberei de corturi pe valea Bistritei, in amonte de Cheile Bistritei;.

Ziua 2 (15 iulie – duminica): Sfanta Liturghie la sf. mre Bistrița, vizitarea muzeului si a bisericii bolnitei; traseu cu masinile pana la sf. mre Arnota, apoi drumetie pe varful Arnota si retur la tabara de corturi . Mutarea taberei in Poiana Scărisoara.

Ziua 3 (16 iulie – luni): Traseu circuit Poiana Scarisoara – Saua Doaga – Muntele Cacova – Cheile Costesti – satul Izvoare – Schitul 44 Izvoare – Poiana Scarisoara.

Ziua 4 (17 iulie – marti): Traseu circuit Poiana Scarisoara – Manastirea Patrunsa – arcada Casa de Piatra – Curmatura Builei – Vf. Piatra – Saua Doaga – Poiana Scarisoara.

Ziua 5 (18 iulie – miercuri): Zi de refacere, de lucruri administrative (spalat, gatit etc.), jocuri.

Ziua 6 (19 iulie – joi): Traseu de creasta: Poiana Scarisoara – Saua Doaga – Vf. Piatra – Curmatura Builei – Vf. Builei – retur Curmatura Builei – Vf. Tucla – Valea Otasau – Poiana Scarisoara.

Ziua 7 (20 iulie – vineri): Traseu Poiana Scarisoara – Sf. Mre. Patrunsa (participarea la sfanta Liturghie si la agapa) – Schitul Pahomie si retur.

Ziua 8 (21 iulie – sambata): Ridicarea taberei. Traseu auto Izvoarele – Pietreni – Costesti – Horezu (vizitarea Manastirii Hurezi) – Maldaresti (vizitarea culelor de la Maldaresti) – Ramnicu Valcea (pranz) – retur Bucuresti.

Mancarea o vom prepara zilnic, la foc de tabara, cu exceptia ultimei zile (cand vom manca la o pensiune sau restaurant, pe drum). Alimentele vor fi cumparate din Bucuresti, de catre fiecare cetas. O lista completa cu necesarul de alimente va fi transmisa pe email parintilor cetasilor care se vor fi inscris. Masa principala va fi cina.

Transportul va fi, ca de obicei, cu masinile noastre, cateva dintre trasee trebuind sa fie acoperite cu masina (drumurile catre locurile de campare si catre manastiri). In vederea planificarii transportului vom comunica telefonic si pe email cu minim 2 saptamani inaintea plecarii. Ii rog pe parintii care doresc sa participe la transport si in tabara sa specifice acest lucru in formularul de inscriere, la sectiunea Observatii.

Costul taberei este de 200 lei / cetas (25 lei / zi), la care se vor adauga costul de cazare cu cortul (20 lei de cort la cabana Cheia), costurile cu alimentele, biletul de intrare in Parcul National (5 lei de cetas, 10 lei de adult), eventuale bilete la muzeele manastirilor mari (Bistrita), un pranz in ultima zi si banii de buzunar. Adultii care vor participa nu platesc un cost al taberei, insa platesc celelalte tarife (campare, intrare in parcul national, bilete de vizitare la muzee). Numarul adultilor care pot participa este limitat la 8.

Echipament necesar:

  • sac de dormit
  • saltea de izopren
  • rucsac (maxim 50 L; rucsacul va fi necesar drumetiilor de 1 zi)
  • bocanci de munte (impermeabili si care sa tina glezna; deci inalti, peste glezna)
  • saboti de cauciuc / sandale / bascheti pentru zona taberei
  • pantaloni lungi, rezistenti
  • pantaloni scurti de rezerva
  • pantaloni de trening, pentru seara si noapte
  • geaca impermeabila / hanorac / pelerina
  • pulover / polar (pentru seara si noapte)
  • palarie (obligatoriu, pentru protectie fata de soare)
  • caciula pentru seara
  • schimburi pentru 8 zile
  • crema pentru protectie solara (optional)
  • crema impotriva tantarilor si capuselor (optional)
  • farfurie metal / plastic + lingura, furculita si briceag
  • cana plastic / gamela
  • recipient lichide (700 ml – 1 L)
  • lanterna frontala si baterii de rezerva
  • carnet de elev (necesar pentru obtinerea de bilete reduse)
  • instrumente de notat (pixuri)
  • sfoara de 5-10 m (pentru diverse inginerii in cadrul taberei)
  • trusa prim ajutor (plasturi, betadina, antipiretice, analgezice, antidiareeice etc.)
  • trusa igiena personala
  • prosop mare, prosop de maini
  • baterie externa sau solara pentru telefon mobil
  • servetele umede / sapun lichid
  • necesarul de corturi va fi stabilit dupa expirarea termenului de inscriere

Pentru inscriere va rugam sa accesati formularul de participare dand click pe butonul de mai jos. Inscrierea poate fi facuta pana cel tarziu pe data de 10 iunie, orele 22.00.

inscriere

Se considera inscrisi doar cetasii pentru care a fost achitat avansul de 50 lei din costul taberei.

Avansul de 50 lei se achita fie online, accesand linkul de plata prin Mobilpay care va exista pe facturile proforme, fie prin transfer bancar sau depunere in contul RO91 CECE B106 30RO N316 8003, CEC Bank Basarab, titular: POP S.D. Dorin Alexandru P.F.A..

In cazul in care cetasi inscrisi nu mai pot participa din motive obiective, va rugam sa ne anuntati prin sms la telefon 0767 757 849 sau 0752 687 324 (Dorin Pop), pana cel tarziu joi seara, in data de 12 iulie. Avansul achitat nu se restituie, daca retragerea survine cu mai putin de 2 saptamani inainte de inceperea taberei.

Cetasii care nu au fost inscrisi in formularul de participare nu vor putea participa in tabara. Numarul minim de cetasi participanti este de 8. Numarul maxim de participanti cetasi este de 21. In momentul depasirii acestui numar formularul de participare va fi dezactivat, chiar inainte de termen.

Intalnirea de plecare va avea loc in curtea bisericii Sfantul Spiridon nou in data de 14 iulie, la ora 7.00 si vom ajunge la locul taberei in jurul orei 11.00. Pentru transport vom comunica mai multe telefonic, in saptamana plecarii.

Orice detaliu suplimentar pe care il considerati necesar, va rugam sa il solicitati lasand un comentariu in sectiunea de mai jos sau contactandu-ne pe e-mail.

Va asteptam cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *