Excursie cu echitatie la Slanic, Prahova

Home / Anunturi / Excursie cu echitatie la Slanic, Prahova
echitatie copii

In data de 25 mai 2019 organizam o excursie de familiarizare cu caii si de echitatie la Centrul de echitatie Husar Slanic (jud. Prahova). Excursia este dedicata cetasilor care sunt la inceput in ale echitatiei sau care au mai calarit de cateva ori.

Obiective: familiarizarea cu caii, hranirea si tesalarea lor, intelegerea elementelor de comportament al cabalinelor, invatarea pozitiei in sa si a comenzilor specifice, calarit in manej cu instructor de echitatie, tura scurta prin imprejurimi (in functie de nivelul de insusire a cunostintelor si deprinderilor necesare).

Program:

10:00-11:00 – modul teoretic in care povestim despre modul in care comunica caii, psihologia lor, tipuri de harnasament si organizare sociala
11:00 – 11:30 – lucru cu caii de la sol
11:30 – 13:30 –  calarie la manej, impartim copii in 3 grupe ce vor calari succesiv. In timp ce avem o grupa la manej, o alta grupa va invata sa tesale caii si sa puna seile si a treia grupa va vizita ferma. 
13:30 – 14:30 – pranzul – facem bulz, carnati si legume pe gratar
14:30 – 16:00 – traseu de 1h pe dealuri (vor fi minim 5 insotitori ce vor insoti copii pe jos).
 

Transportul va fi in regim propriu (parintii cetasilor care pot ajuta la transport sunt rugati sa mentioneze acest lucru la sectiunea Observatii din formularul de inscriere).

Costul excursiei este de 230 lei / cetas si include: sedintele de explicatii legate de biologia, ingrijirea si comportamentul cabalinelor, masa de pranz gatita la fata locului, calarit in manej si, eventual, tura scurta pe dealul din apropiere, costul de organizare si derulare a excursiei. 

Echipament necesar:

  • recipient lichide (1-2 L)
  • hrana uscata (sandwich, biscuiti etc.)
  • incaltaminte inalta
  • pantaloni rezistenti
  • pelerina / geaca impermeabila
  • palarie / sapca / batic (pentru acoperirea capului in caz de soare puternic)
  • carnet de elev
  • aparat foto (cine are)
  • cativa morcovi sau mere (pentru o imprietenire grabnica cu patrupezii blanzi)

Pentru inscriere va rugam sa accesati formularul de participare apasand pe butonul de mai jos. Inscrierea poate fi facuta pana cel tarziu pe data de 15 mai, orele 22.00.

inscriere

In cazul in care cetasi inscrisi nu mai pot participa din motive obiective, va rugam sa ne anuntati prin sms la telefon 0767 757 849 (Dorin Pop), pana cel tarziu sambata seara – 25 mai, ora 22.00. Din respect pentru ceilalti cetasi, va rugam sa nu inscrieti copilul / copiii dvs. la aceasta excursie, decat daca sunteti sigur ca poate / pot si isi doreste / doresc sa participe.

Cetasii care nu au fost inscrisi in formularul de participare nu vor putea participa in excursie. Numarul minim de cetasi participanti este de 10. Numarul maxim de participanti cetasi participanti este de 14. Varsta minima de participare este de 12 ani impliniti. In momentul depasirii acestui numar formularul de participare va fi dezactivat, chiar inainte de termen.

Intalnirea de plecare va avea loc in curtea bisericii Sfantul Spiridon nou in data de 25 mai, la ora 7.30, si ne vom intoarce in Bucuresti in jurul orelor 18.00.

Orice detaliu suplimentar pe care il considerati necesar, va rugam sa il solicitati lasand un comentariu in sectiunea de mai jos, in sectiunea Observatii din formularul de participare sau contactandu-ne pe e-mail.

Ii asteptam cu drag pe tinerii cetasi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *