Retrospectiva anului 2019

Home / Articole / Retrospectiva anului 2019

Anul 2019 a fost cel de-al cincilea an de existenta a Cetei – un an in care ne-am imbogatit impreuna cu multe experiente si cunostinte frumoase, atat despre credinta si istorie, cat si despre natura, despre cai si despre cerul instelat. 

In anul 2019 am avut un numar de 5 excursii la arii naturale protejate, biserici si situri istorice, 2 tabere in zone naturale, 2 tabere de supravietuire si 1 joc de echipa.

Excursiile au fost organizate la: Valea Doftanei si situl Natura 2000 Cheile Doftanei, Biserica Gherghita si situl Natura 2000 Coridorul Ialomitei, excursie de sarbatorire a zilei nationale la Valea Doftaneiexcursie cu echitatie la Slanic Prahova si excursie filantropica si colinde la Asezamantul de la Valea Plopului. De asemenea, am organizat 1 joc de evocare a bataliei pentru Bucuresti (padurile dintre Neajlov si Arges, in apropiere de loc. Iepuresti).

Taberele au fost organizate in urmatoarele zone: Muntii Grohotisu 1 (tabara de supravietuire in conditii de iarna), Muntii Grohotisu 2 (tabara de supravietuire in conditii de vara), Parcul National Calimani (Tabara de vara I), Parcul National Retezat (Tabara de vara II).

In anul 2019 am introdus un sistem echitabil de selectie pentru participantii taberelor de vara, bazat pe istoricul de participare la activitatile Cetei in loc de viteza de reactie la anunt.

In anul 2019, impreuna cu parintele Ionut Corduneanu, am fost invitati la emisiunea ”Viata de familie”, realizata de Radio Trinitas. Emisiunea poate fi reascultata aici.

Pentru anul 2020 ne propunem sa actualizam sistemul de pontaj dedicat cetasilor (asociat diplomelor de participare la Ceata) si sa finalizam sistemul de conturi personale pe site-ul cetasii.ro, unde isi vor putea vizualiza intreaga activitate, unde vor avea o forma de socializare online cu ceilalti cetasi si de unde isi vor putea impartasi experienta pe blogul Cetei. De asemenea, ne propunem sa crestem volumul resurselor disponibile pe site-ul cetasii.ro, care sa reprezinte o baza teoretica de cunostinte, necesare derularii activitatilor in natura ale cetasilor. In 2020 vom incerca sa punem mai mult accent pe jocuri de echipa in natura si sa crestem numarul de tabere. In continuare vom imbunatati platforma online cetasii.ro si, de asemenea, baza materiala necesara taberelor la cort. Ne punem insa nadejdea in Domnul pentru a duce la implinire ceea ce ne propunem, fara de Care orice proiect se zadarniceste si orice efort se risipeste.

Multumiri deosebite va aducem dumneavoastra, parintilor cetasilor, pentru toata implicarea in efortul de organizare a activitatilor Cetei si pentru increderea dvs. ! Sa ne daruiasca Domnul ca si in 2019 sa fim impreuna si sa facem cat de mult putem pentru educatia in natura a cetasilor !

Speram ca anul 2020 sa fie mai interesant si mai bogat ca 2019 !

Cheile Brebu
echitatie copii
biserica gherghita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *