Gradina ecologica

Home / Activitati / Gradina ecologica

gradina ecologica

Proiectul ”Gradina Ecologica” se va derula pe termen lung la Asezamantul ”Sfantul Andrei”.

”Gradina ecologica” se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani si are urmatoarele obiective:

  • familiarizarea cu principiile agriculturii ecologice
  • munca in aer liber
  • organizarea si conducerea unei gradini de zarzavat in regim ecologic
  • socializarea si crearea unor noi prietenii

Copiii vor fi indrumati in vederea familiarizarii cu principiile agriculturii ecologice, li se vor prezenta uneltele de lucru, spatiul care va fi amenajat ca gradina de zarzavat ecologic, soiurile de legume care vor fi cultivate si cerintele lor, uneltele de gradinarit si utilizarea lor.

Apoi, pe parcursul mai multor sezoane, copiii se vor intalni cu o anumita frecventa (pe cat posibil saptamanal, chiar daca prin rotatie), pentru a urmari si conduce gradina de zarzavat spre scopul final: obtinerea de roade in sezonul cald.

Un obiectiv transversal este acela de a depune efort in aer liber, alaturi de alti copii.

Spre sfarsitul fiecarui, copiii se vor intalni la Asezamantul ”Sfantul Andrei” si vor prepara salate cu zarzavatul obtinut.

Tot in cadrul proiectului, copiii vor planta flori la Asezamantul ”Sfantul Andrei”, din care o parte vor ramane plantate si o parte vor fi folosite de copii pentru a fi puse la icoane, in biserici sau daruite persoanelor deosebite din viata lor (mame, nase, profesoare etc.).

Intalnirile vor fi (pe cat posibil) cu frecventa saptamanala, sambata, in a doua parte a zile (incepand cu ora 14.00). Copiii vor participa in functie de disponibilitate, organizatorii incercand sa pastreze o anumita constanta a proiectului prin programarea din timp, prin rotatie, a participarii copiilor.

Echipament necesar pentru fiecare copil:

  • pantaloni rezistenti, de gradinarit (intariti in genunchi, sau cu protectii de genunchi)
  • cizme de cauciuc sau bocanci
  • set de gradinarit de mana (lopata, sapaliga, grebla, plantator de bulbi).

Indrumator in cadrul proiectului va fi lector dr. Dorin Pop, cadru didactic la Facultatea de Ecologie si Protectia Mediului, din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti.

Costul de participare este de 25 lei / copil / luna, indiferent daca participa o data sau de 5 ori.

Numarul maxim de copiii care pot participa la o activitate este de 20 de copii. Numarul maxim de copii care pot fi inscrisi intr-o luna este de 60 de copii.

Pe parcurs vor fi stabilite si alte detalii, legate de bunul mers al gradinii ecologice.

Pentru inscriere, va rugam sa completati formularele de mai jos:

martie 2017

aprilie 2017

mai 2017

iunie 2017

iulie 2017

august 2017

Inscrierea copiilor se face pe luna, indiferent de numarul de participari pe parcursul unei luni calendaristice (1 data sau de pana la 5 ori).

In zilele de sarbatoare (marcate cu rosu in calendarul ortodox) nu se vor tine intalniri, decat eventual pentru a face alte activitati comune, care nu necesita munca fizica.

Va asteptam cu drag !