Tabara de vara II a cetasilor in Tara Barsei
In perioada 18 – 25 august 2018, organizam cea de-a doua tabara de vara a cetasilor, in Tara Barsei.
Scopul taberei este de a cunoaste atat obiective de patrimoniu natural, precum Cheile Rasnoavei, masivul Postavaru, masivul Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestilor, Padina Hotarului, Saua Crapaturii, Pestera Liliecilor, cat si de patrimoniu cultural, precum Manastirea Bran, Schitul Coltul Chiliilor, Manastirea Sf. Ioan Botezatorul, Prima Scoala Romaneasca, Cetatea Brasovului, satul Pestera din Tara Barsei. Ca de obicei vom incerca sa descoperim cat mai multe legaturi intre elementele de patrimoniu natural si cele de patrimoniu cultural, istoric si religios.
Tabara de corturi o vom instala in prima etapa pe valea Rasnoavei, in aval de Cheile Rasnoavei, apoi vom avea o campare langa Plaiul Foii, pentru a fi in apropierea unor trasee din Piatra Craiului. In cele 2 locuri de campare exista surse de apa. Lemnele de foc le vom aduce in mare parte cu noi, colectarea de lemn de foc fiind interzisa in Parcul national Piatra Craiului. Vom instala 2 dusuri si 2 spalatoare de vesela de campanie. De asemenea, vom amenaja 2 wc-uri separate.
Drumetiile planificate pentru fiecare zi (cu exceptia primei si a ultimei zile) pornesc de la tabara de baza si implica drumetie sau drum cu masinile si drumetie.
Programul pe zile este urmatorul:
Ziua 1 (18 august – sambata): plecarea la ora 7.00 din curtea bisericii Sf. Spiridon Nou, parcurgerea drumului București – Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Valea Rasnoavei; instalarea taberei de corturi pe valea Rasnoavei, in aval de Cheile Rasnoavei;
Ziua 2 (19 august – duminica): traseu cu masinile pentru a participa la Sfanta Liturghie la sf. mre Sf Ioan Botezatorul din Poiana Brasov; pranz la un restaurant din Poiana Brasov, vizitarea Muzeului Prima Scoala Romaneasca, vizitarea Cetatii Brasov; retur cu masinile la tabara de corturi;
Ziua 3 (20 august – luni): drumetie Tabara de baza – Cheile Rasnoavei – Poiana Inului – Saua Calului – Poiana 3 Fetite (punct de belvedere) – retur;
Ziua 4 (21 august – marti): Ridicarea taberei si mutarea ei la Plaiul Foii. Vizitarea Cetatii Rasnov pe parcurs. Instalarea taberei in zona Plaiu Foii. Realizarea de inginerii de camping; gatit, spalat;
Ziua 5 (22 august – miercuri): Tabara de baza – Schitul Coltul Chiliilor – Padina Hotarului – Vf. Turnu – Saua Crapaturii – Valea Crapaturii – retur;
Ziua 6 (23 august – joi): vizita la sanctuarul de ursi de la Zarnesti. Program de voie dupa-amiaza (fotbal, pac-pac, ratele si vanatorii etc.); sesiune de invatat noduri; gatit, spalat;
Ziua 7 (24 august – vineri): Traseu cu masinile: Tabara de baza – Zarnesti – Cab. Gura Raului; drumetie prin Prapastiile Zarnestilor – satul Pestera – Pestera Liliecilor – retur;
Ziua 8 (25 august – sambata): Ridicarea taberei de corturi. Traseu cu masinile: Plaiu Foii – Zarnesti – Bran – Simon – Manastirea Bran – masa de pranz la o pensiune / restaurant din Simon sau Moeciu – retur Bucuresti.
Mancarea o vom prepara zilnic, la foc de tabara, cu exceptia zilei de 19 august (duminica) si a ultimei zile – 25 august (cand vom manca la o pensiune sau restaurant). Alimentele vor fi cumparate din Bucuresti, de catre fiecare cetas. O lista completa cu necesarul de alimente va fi transmisa pe email parintilor cetasilor care se vor fi inscris. Masa principala va fi cina (cu exceptia celor 2 zile in care vom manca la restaurant / pensiune).
Transportul va fi, ca de obicei, cu masinile noastre, cateva dintre trasee trebuind sa fie acoperite cu masina (drumurile catre locurile de campare si catre unele trasee si manastiri). In vederea planificarii transportului vom comunica telefonic si pe email cu minim 2 saptamani inaintea plecarii. Ii rog pe parintii care doresc sa participe la transport si in tabara sa specifice acest lucru in formularul de inscriere, la sectiunea Observatii.
Costul taberei este de 200 lei / cetas (25 lei / zi * 8 zile), la care se vor adauga alte costuri: costul cu camparea (daca va exista), costurile cu alimentele (estimat la 30 lei * 6 zile = 180 lei), biletul de intrare in Parcul National (5 lei de cetas – doar cetasii peste 14 ani si adultii), biletul la Muzeul Prima Scoala Romaneasca (5 lei de cetas / adult), biletul de intrare in Cetatea Rasnov (6 lei / cetas; 12 lei adultii), bilet de intrare in sanctuarul ursilor de la Zarnesti (20 lei / cetasi; 50 lei / adulti), 2 mese de pranz la restaurant (70-80 lei) si banii de buzunar (maximum 100 lei). Costul total al taberei este estimat in jurul valorii de 600 lei.
Adultii care vor participa nu platesc un cost al taberei, insa platesc celelalte tarife (camparea, intrare in parcul national, bilete de vizitare la muzee). Numarul adultilor care pot participa este limitat la 8.
Echipament necesar:
- sac de dormit
- saltea de izopren
- rucsac (maxim 50 L; rucsacul va fi necesar drumetiilor de 1 zi)
- bocanci de munte (impermeabili si care sa tina glezna; deci inalti, peste glezna)
- saboti de cauciuc / sandale / bascheti pentru zona taberei
- pantaloni lungi, rezistenti
- pantaloni scurti de rezerva
- pantaloni de trening, pentru seara si noapte
- geaca impermeabila / hanorac / pelerina
- pulover / polar (pentru seara si noapte)
- palarie (obligatoriu, pentru protectie fata de soare)
- caciula pentru seara
- schimburi pentru 8 zile
- crema pentru protectie solara (optional)
- crema impotriva tantarilor si capuselor (optional)
- farfurie metal / plastic + lingura, furculita si briceag
- cana plastic / gamela
- recipient lichide (700 ml – 1 L)
- lanterna frontala si baterii de rezerva
- carnet de elev (necesar pentru obtinerea de bilete reduse)
- instrumente de notat (pixuri)
- sfoara de 5-10 m (pentru diverse inginerii in cadrul taberei)
- trusa prim ajutor (plasturi, betadina, antipiretice, analgezice, antidiareeice etc.)
- trusa igiena personala
- prosop mare, prosop de maini
- baterie externa sau solara pentru telefon mobil
- servetele umede / sapun lichid
- necesarul de corturi va fi stabilit dupa expirarea termenului de inscriere
Pentru inscriere va rugam sa accesati formularul de participare dand click pe butonul de mai jos. Inscrierea poate fi facuta pana cel tarziu pe data de 13 iulie, orele 22.00.
Au prioritate la inscriere cetasii care nu au prins loc in prima tabara de vara. In cazul depasirii locurilor, se va face o departajare pe criteriul vechimii si al numarului de participare la excursii si tabere anterioare. Se considera inscrisi doar cetasii pentru care a fost achitat avansul de 50 lei din costul taberei.
Avansul de 50 lei se achita fie online, accesand linkul de plata prin Mobilpay care va exista pe facturile de avans, fie prin transfer bancar sau depunere in contul RO91 CECE B106 30RO N316 8003, CEC Bank Basarab, titular: POP S.D. Dorin Alexandru P.F.A..
In cazul in care cetasi inscrisi nu mai pot participa din motive obiective, va rugam sa ne anuntati prin sms la telefon 0767 757 849 sau 0752 687 324 (Dorin Pop), pana cel tarziu joi seara, in data de 16 august. Avansul achitat nu se restituie, daca retragerea survine cu mai putin de 2 saptamani inainte de inceperea taberei.
Cetasii care nu au fost inscrisi in formularul de participare nu vor putea participa in tabara. Numarul minim de cetasi participanti este de 8. Numarul maxim de participanti cetasi este de 21. In momentul depasirii acestui numar formularul de participare va fi dezactivat, chiar inainte de termen.
Intalnirea de plecare va avea loc in curtea bisericii Sfantul Spiridon nou in data de 18 august, la ora 7.00 si vom ajunge la locul taberei in jurul orei 11.00. Pentru transport vom comunica mai multe telefonic, in saptamana plecarii.
Orice detaliu suplimentar pe care il considerati necesar, va rugam sa il solicitati lasand un comentariu in sectiunea de mai jos sau contactandu-ne pe e-mail.
Va asteptam cu drag !