Retrospectiva anului 2018

Home / Anunturi / Retrospectiva anului 2018

Anul 2018 a fost cel de-al patrulea an de existenta a Cetei – un an in care ne-am imbogatit impreuna cu multe experiente si cunostinte frumoase, atat despre credinta si istorie, cat si despre natura. De asemenea, a fost un an cu mai multe jocuri de echipa si cu actiuni filantropice.

In anul 2018 am avut un numar de 9 excursii la arii naturale protejate, manastiri, muzee si situri istorice, 3 tabere in zone naturale si 5 jocuri de echipa.

Excursiile au fost organizate la: Manastirea Pasarea si ariile protejate dimprejur, Memorialul Inchisorii Pitesti, Manastirea Nucet si imprejurimi, Manastirea Bolintin Vale si situl Natura 2000 Bolintin, Zimbraria de la Bucsani, Parcul Natural Comana si Aventura Parc Comana, Biserica din Negoiesti si Lunca inferioara a Argesului, Asezamantul de la Valea Plopului. De asemenea, am organizat 2 excursii de evocare a unor evenimente istorice deosebite: o excursie de evocare a atacului de noapte a lui Vlad Tepes asupra armatei otomane conduse de Mehmet al II-lea (la padurile din sudul piemontului Candesti) si o excursie de evocare a bataliei pentru Bucuresti (padurile dintre Neajlov si Arges, in apropiere de loc. Iepuresti).

Taberele au fost organizate in urmatoarele zone: Situl Natura 2000 Ciucas (Tabara de iarna), Parcul National Buila-Vanturarita (Tabara de vara I), Situl Natura 2000 Postavaru si Parcul National Piatra Craiului (Tabara de vara II).

Am organizat mai multe jocuri de echipa, testand noi modalitati de divertisment si invatare activa in natura: 3 vanatori digitale de comori (padurile Baneasa si Cernica), o sesiune de jocuri de echipa in natura (padurea Cretesti) si un ”pac-pac” cu pusti Nerf in Parcul Herastrau. Ultimul joc mentionat – odata validat ca experienta – il vom replica in ”teatre de operatii” mai vaste: paduri si zone seminaturale din apropierea Bucurestiului, cu scenarii bine puse la punct, in 2019.

Pentru anul 2019 ne propunem sa finalizam sistemul de pontaj dedicat cetasilor (asociat diplomelor de participare la Ceata) si un sistem de conturi personale pe site-ul cetasii.ro, unde isi vor putea vizualiza intreaga activitate, unde vor avea o forma de socializare cu ceilalti cetasi si de unde isi vor putea impartasi experienta pe blogul Cetei. De asemenea, ne propunem sa crestem volumul resurselor disponibile pe site-ul cetasii.ro, care sa reprezinte o baza teoretica de cunostinte, necesare derularii activitatilor in natura ale cetasilor. In 2019 vom incerca sa punem mai mult accent pe jocuri de echipa in natura si sa crestem numarul de tabere. Va exista o actualizare a costului activitatilor inca de la inceputul anului, dublat de un sistem de discount-uri. In continuare vom imbunatati platforma online cetasii.ro si, de asemenea, baza materiala necesara taberelor la cort si vom schimba radical sistemul de inscriere si selectie, punand accentul pe vechime si fidelitate. Ne punem insa nadejdea in Domnul pentru a duce la implinire ceea ce ne propunem, fara de Care orice proiect se zadarniceste si orice efort se risipeste.

Multumiri deosebite va aducem dumneavoastra, parintilor cetasilor, pentru toata implicarea in efortul de organizare a activitatilor Cetei si pentru increderea dvs. ! Sa ne daruiasca Domnul ca si in 2019 sa fim impreuna si sa facem cat de mult putem pentru educatia in natura a cetasilor !

Speram ca anul 2019 sa fie cel putin la fel de interesant si de bogat ca 2018 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *