Anul 2017 a fost cel de-al treilea an de existenta a Cetei – un an in care ne-am imbogatit impreuna cu multe experiente si cunostinte frumoase, atat despre credinta si istorie, cat si despre natura.
In anul 2017 am avut un numar de 13 excursii la arii naturale protejate, manastiri, muzee si situri istorice, 4 tabere in zone naturale si 2 jocuri de echipa.
Excursiile au fost organizate la: Padurea Bolintin, Manastirea Glavacioc, Padurea Scrovistea si schitul Balteni, Parcul Natural Comana, Iezerul Mostistei, Gradistea-Dridu-Caldarusani, Conacul lui Udriste Nasturel, Conacul Druganescu si Palatul Potlogi, Manastirea Sf. Ioan Rusul, Parcul Natural Bucegi, Manastirea Crasna, Padurea Obstii Mogosoaia, Asezamantul de la Valea Plopului.
Taberele au fost organizate in urmatoarele zone: Parcul Natural Bucegi si Manastirea Caraiman, Parcul Natural Putna-Vrancea, Parcul National Cozia si situl Natura 2000 Cheile Doftanei.
Am organizat si doua jocuri: o sesiune de jocuri de team building in februarie, pe un teren viran din Straulesti, si o sesiune de jocuri de orientare si treasure hunt in noiembrie, in padurea Obstii Mogosoaia.
La activitatile Cetei au participat un numar total de 104 cetasi in total. Cifra nu reprezinta decat participari unice, fara a renumara alte participari, de-a lungul anului.
Tot in anul 2017 am derulat in parteneriat cu Asezamantul Sf. Apostol Andrei un proiect de gradinarit pentru copii, intitulat ”Gradina ecologica”, la care au participat 21 de copii.
Multumiri deosebite va aducem dumneavoastra, parintilor cetasilor, pentru toata implicarea in efortul de organizare a activitatilor Cetei si pentru increderea dvs. ! Sa ne daruiasca Domnul ca si in 2018 sa fim impreuna si sa facem cat de mult putem pentru educatia in natura a cetasilor !
Speram ca anul 2018 sa fie cel putin la fel de interesant si de bogat ca 2017 !